ALEGE-ȚI DESIGNERUL DE INTERIOR! CE CRITERII SĂ ÎNDEPLINEASCĂ?

ALEGE-ȚI DESIGNERUL DE INTERIOR! CE CRITERII SĂ ÎNDEPLINEASCĂ?

by Studio Line, 18 iulie, 2015

SERVICIILE DE DESIGN, SĂ NE FACEM O IDEE

Serviciile de design interior sunt din ce în ce mai populare, oamenii își dau seama că un designer poate să facă din investiția lor un rezultat estetic dorit și deosebit. Dar încă sunt neclare atributiile designerului de interior, cine și cum o practică această meserie – să ne facem o idee.

 

CÂND SĂ APELEZ LA UN DESIGNER?

Cu cât mai repede, cu atât rezultatul va fi pe măsură. Rolul designerului de interior este important imediat după ce casa este finalizată la roșu, înainte să fie aplicate instalațiile, ideal ar fi să fie contactat încă din faza de proiectare. Să nu uităm că cei mai buni sunt și cei mai căutați, de aceea este de preferat să îi contactezi din timp.

 

CE AȘTEPTĂRI SĂ AM DE LA UN DESIGNER?

Designerul propune soluții de amenajare cerute sau nu de client, desigur cu acceptul clientului, aceste soluții fiind prezentate prin redări de imagini, desene de mână, schițe, prezentări 3D sau alte mijloace vizuale.

Aspectele practice reprezintă 50% dintr-un proiect de amenajare. Ca urmare, el trebuie să furnizeze, diferite informații, în funcție de gradul de finisare al spațiului: tehnice – preferabil de realizat în condiții normale, adică dificultatea de realizare efectivă să nu fie foarte ridicată – lucrările se pot executa fără prea multe consultări și nelămuriri din partea executantului, necesarul de material al finisajelor ca să stii cantitatea de material necesară a fi achiziționată, obiectele recomandate în propunerea sa care se regasesc și in realitate cu indicații de unde să le poți achiziționa, ce dimensiuni și finisaje etc, precum și poziționarea corectă a obiectelor în spațiul de locuit.

Calitatea și complexitatea serviciilor oferite dar și comunicarea reală, capacitatea de a ințelege dorințele tale  precum și experiența designerului care salvează timpul și banii tăi, face diferența în acest domeniu.

Designerul poate asista la implementarea soluției de amenajare prin vizite ocazionale sau chiar o poate administra în diverse forme de colaborare.

 

CINCI CRITERII NECESARE EVALUĂRII DESIGNERULUI

1. Experiența: Contează foarte mult. Experiența inseamna că, deține cunostințe teoretice pe care le-a pus in practică, a întâmpinat probleme, le-a rezolvat și deține informații prețioase pentru viitorii săi clienți. Este un domeniu complex care presupune nu doar o abilitate de a asocia culori & texturi ci si de a intelege proportii, detalii de realizare, management de resurse (bani, timp, oameni), comunicarea profundă și eficiență.

2. Caracterul: comunicarea și încrederea în designerul de interior este necesară și face diferența dintre nevoile tale în materie de design interior și rezultatul final.

3. Portofoliul: important pentru a întelege modul și stilul de lucru al designerului, precum și experiența acestuia în domeniu. De preferat ar fi să-ți alegi designerul care abordează un stil asemănător cu cel preferat de tine, pentru a se implica cu același interes în proiectul pentru care a fost solicitat. Așa că ar fi excelent să găsești pe cineva care are preferinte stlistice apropiate de ale tale.

4. Serviciile: serviciile pe care le oferă și ce costuri presupun acestea pentru tine ăn raport cu cele furnizate de alți designeri, pentru o evaluare cât mai corectă a ofertei primite.

5. Recomandarea: importantă, mai ales dacă ai posibilitatea de a vedea în realitate finalizarea unui proiect realizat de către designer. Este o cale sigură și cu riscuri reduse de a te confrunta cu o nemulțumire ulterioară.

 

2 Comments


  • Mihai Cosmin
   Reply Cancel Reply
  • august 4, 2015

  Iniţial am intrat pe această pagină, atras fiind de produsele de calitate indicate aici. Apoi, prin natura profesiei mele având ochiul format, am descoperit profesionalism, un site foarte bine aranjat şi organizat pe categorii de produse, armonios şi echilibrat construit, cu o calitate de excepţie a produselor care ştiu că cer multe ore de sacrificiu, muncă, atenţie la detalii şi faţă de clienţi, aveţi ştiinţa de a lucra cu piese şi elemente de mobilier de ultimă generaţie (hi-tech), versatilitate, pasiune, acoperirea tuturor cerinţelor din partea clienţilor dumneavoastră. Ştiu că în spatele tuturor acestor lucruri stau multe ore de muncă, sacrificiu şi studiu. Din ceea ce am văzut şi la alte firme de profil, sunt aproape sigur în proporţie de 100%, că sunteţi cei mai buni, cel puţin din arealul Judeţului Hunedoara. Concurenţa pe care trebuie să o faceţi zi de zi, este în primul rând cu voi înşivă , să deveniţi astăzi mai buni decât ieri şi mâine mai buni decât azi, iar această linie observ că o urmaţi. Vă urez mult succes în continuare şi clienţi mulţumiţi. O mică sugestie dacă îmi permiteţi: dacă ar exista posibilitatea dezactivării plugin-ului de pe pagina principală, sonorul acestuia, sau să se oprească automat după prima rulare ar fi un plus. În rest, bravo, felicitări şi continuaţi să faceţi treabă bună.

  • Daniel Fenesan
   Reply Cancel Reply
  • august 14, 2015

  Eu sunt chiar sigur ca sunteți cei mai buni din zonă. Și spun asta deoarece sunt deja beneficiarul unei superbucatarii „STUDIOLINE”. Calitatea materialelor și a echipamentelor folosite și modul cum acestea au fost integrate în proiectul de renovare a apartamentului pe care îl dețin sunt la superlativ. Grija pe care d-nul Robert Csoboth, designer-ul și patronul acestei companii, o acordă detaliilor face cu adevărat diferența. Deși în momentul în care am hotărât să achiziționăm serviciile oferite de STUDIOLINE nu eram convins sută la sută că am făcut alegerea optimă pentru noi, pe măsură ce proiectul a înaintat am ajuns la concluzia că ... deși nu a fost cea mai ieftină variantă de renovare a fost cu siguranță cea mai bună. Și acum după ce totul a fost montat și putem să ne bucurăm de noua noastră bucătărie ( și de noile dulapuri ) nu pot decât să le mulțumesc celor din echipa STUDIOLINE. Deasemenea știu de la prietenii mei la care ați lucrat că și la ei ați făcut o treabă la fel de bună. Sunteți de nota 10 PLUS și cu siguranță voi mai apela la voi la următoarele proiecte de renovare. MULȚUMESC.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROMO MIELE